El CICU unifica la gestió de l'atenció a les emergències sanitàries a València per a millorar-ne l'eficiència

Sanitat assegura que no es perdran llocs de treball i cap de les unitats mòbils d'emergències sanitàries repartides per la Comunitat Valenciana canviaran d'ubicació

Imatge d'arxiu de la Sala 112 de la Comunitat Valenciana
Imatge d'arxiu de la sala 112 de la Comunitat Valenciana / Europa Press

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha iniciat un procés de modernització i transformació dels centres informació i coordinació d'urgències (CICU) amb la finalitat que la resposta de les urgències "siga més operativa i eficaç" a la Comunitat Valenciana, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat. La gestió de l'atenció a les emergències sanitàries s'unificarà en un punt a València, ha explicat la directora general d'Assistència Sanitària, Mariam García, per a modernitzar la coordinació. 

Una remodelació en el servei que no suposa la pèrdua de llocs de treball, insisteixen des de la Conselleria. El que es donarà, en tot cas, és "un augment de professionals especialitzats en la gestió de les urgències i emergències sanitàries per a donar resposta a les necessitats dels usuaris", ha aclarit la responsable d'Assistència Sanitària. 

Ara mateix, els tres CICU que hi ha a la Comunitat Valenciana (un en cada província) tenen un total de 68 persones en plantilla: 13 a Castelló, 20 a Alacant i 35 a València. Una xifra que no es reduirà, ha garantit Sanitat. Les 13 places de Castelló (7 de personal mèdic i 6 locutores) i les 20 d'Alacant (8 personal mèdic i 12 locutores) seran les úniques que patiran una transformació perquè els serveis s'atendran a València per una quantitat equivalent o superior de persones especialitzades.

Les 50 unitats SAMU repartides per la geografia valenciana no patiran cap canvi ni de posició ni de personal. El mateix ocorrerà amb les tres unitats de suport vital avançat d'infermeres, les 102 unitats de suport vital bàsic i els dos helicòpters medicalitzats. Tots aquests recursos continuaran en les ubicacions actuals per a atendre les urgències en el menor temps possible.

Des de gener de 2021, la Conselleria de Sanitat ha reforçat el sistema d'emergències sanitàries amb dues unitats SAMU, l'ampliació de l'horari d'una altra unitat SAMU, tres unitats de suport vital avançat d'infermeria, una unitat de suport vital bàsic i quatre unitats de suport vital bàsic amb horari de 12:00 a 00:00 hores.

També et pot interessar

stats