La Ciclosfira mostra a València les formes de mobilitat més sostenibles

El certamen obri les portes per segon any consecutiu amb la intenció de fomentar l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport

Una dona prova una bici aquàtica a la Ciclosfira / À Punt NTC

El Tinglat 2 de la Marina de València acull aquest cap de setmana la segona edició de Ciclosfira, el certamen dedicat al ciclisme urbà i al cicloturisme per a professionals i a amants de la bicicleta.

La trobada, que reuneix més de 300 experts del sector, més de 60 marques representades, 300 bicicletes exposades i 150 bicicletes de prova, espera superar els 10.000 assistents de l'edició anterior. 

Per segon any consecutiu, Ciclosfira obri les portes amb un programa ple d'activitats, però sobretot, un missatge molt clar “que la gent adopte la bicicleta com a mitjà de transport” diu el director de la fira, Rafa Viella. Des del sector conviden a la ciutadania a substituir “qui puga, el cotxe per la bicicleta”.

Els vehicles de motor no són els únics que posen la directa cap a l'electrificació, també les bicicletes evolucionen cap a un model més elèctric, amb híbrids que combinen el ciclisme i la navegació. De fet, la bicicleta per a la mobilitat urbana, i les elèctriques són les que més s’han venut. Un model pensat per a acostar aquest món a tots els públics i que preveu ser el majoritari en aquest sector d'ací a cinc anys. Però l'evolució del pedaleig no té límits i es creen formes originalment diferents de fer ciclisme: les bicicletes aquàtiques, que desafien les normes preestablides i canvien la terra per l'aigua.

Aquest nou tipus de transport, té molts avantatges, com explica el gerent de Disfrutawa, Roger Pascual "No corres perill de sofrir accidents de trànsit o de respirar monòxid de carboni, i a més és una forma de navegar sostenible".  La demanda dels cicloviatges també va a l'alça, i ara contractar rutes turístiques amb la bici és una realitat. Tan real, com reduir a la mínima expressió aquest mitjà de transport per a guardar-lo en qualsevol lloc. Ja no hi ha excusa per a no pujar al carro de la bici.

També et pot interessar

stats