La CHS invertirà 15 milions en obres d'emergència al Baix Segura per la DANA

Els alcaldes han criticat a l'organisme de conca que no haja escomés aquestes obres en els últims anys.

Reunió a Múrcia dels alcaldes del Baix Segura amb el president de la CHS, Mario Urrea

El president de la Confederació Hidrogràfica del Segura (CHS), Mario Urrea, ha comunicat als alcaldes del Baix Segura que l'organisme de conca invertirà en els pròxims mesos 15 milions d'euros en obres d'emergència per a pal·liar els danys causats en infraestructures de la comarca per la gota freda del setembre passat.

Els 24 regidors del Baix Segura, conformada per 28 municipis, que han acudit a la reunió a Múrcia han coincidit a demanar actuacions de més envergadura i han criticat que l'organisme de conca no haja escomés aquestes obres en els últims anys per a pal·liar els efectes de les pluges torrencials.

Urrea ha detallat als alcaldes que els 43 contractes d'emergència ja estan adjudicats, que els contractistes estan fent els treballs previs i presentant la documentació, i que els treballs s'iniciaran de manera "immediata".

L'objectiu, segons ha recordat el president de la CHS, és recuperar la funcionalitat hidràulica dels llits i, sobretot, d'algunes rambles que s'han vist "molt afectades" per les riuades, així com reparar danys en els canals i algunes de les preses del posttransvasament Tajo-Segura. Urrea ha previst que els treballs estiguen conclosos a principis del pròxim any.

Per la seua banda, l'alcalde d'Oriola, Emilio Bascuñana, ha resumit que els habitants del Baix Segura se senten "bastant maltractats" per la falta d'inversions en matèria hidràulica, i ha apuntat la necessitat d'escometre obres de "prioritat alta" per valor de 770 milions d'euros per a pal·liar els efectes de futures riuades, recordant que els danys causats per la gota freda de setembre ascendeixen a 1.500 milions d'euros. 

També et pot interessar

stats