La CHX no preveu restriccions en la campanya de reg gràcies a reserves d'anys anteriors

Polo sí que ha indicat que hi haurà una reducció a la quantitat de litres d'aigua en el sistema del Palància, que passarà de rebre 400 litres per segon a 300 pel fet que només té un embassament "molt xicotet"

Aportació d'aigua a l'Albufera
Aportació d'aigua a l'Albufera / Europa Press

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) no preveu la necessitat d'establir restriccions al reg en la campanya d'enguany ni de l'any que ve, malgrat la situació de sequera, gràcies a les reserves d'anys anteriors, que han deixat uns embassaments al 60% de capacitat.

Així ho ha explicat el president de la CHX, Miguel Polo, en declaracions als mitjans prèvies a la presentació a València del Pla Especial de Sequera, que va eixir a consulta pública a la fi de març. Aquest pla es presentarà en nou ocasions al llarg del territori, amb l'objectiu d'incrementar la participació pública.

Polo sí que ha indicat que hi haurà una reducció a la quantitat de litres d'aigua en el sistema del Palància, que passarà de rebre 400 litres per segon a 300 pel fet que només té un embassament "molt xicotet" com és el del Regajo.

No obstant això, atés que l'usuari més gran és la Séquia Major de Sagunt i aquesta té subministraments alternatius, "no tindrà problema a atendre la demanda".

El president ha explicat que, malgrat la situació de sequera que genera la falta de pluges aquest 2023, des del 2018 s'arrosseguen anys bons. "Hem tingut moltes pluges, els embassaments s'han omplit i això és el que fa que estiguem en una bona situació per a afrontar una hipotètica situació de sequera prolongada que poguera vindre, que no ho sabem".

D'altra banda, preguntada per la petició de 20,5 hectòmetres de transvasament realitzada pels usuaris del Vinalopó, la cap de Planificació Hidrològica de la CHX, Aránzazu Fidalgo, ha assenyalat que malgrat que no és una cosa a la qual tinguen dret i, per tant, no poden garantir-ho, consideren que "sí que estarà disponible".

També et pot interessar

stats