El Chicle declara que no volia matar Diana Quer

El fiscal i l’acusació demanen presó permanent revisable per detenció il·legal, violació i assassinat, però la defensa al·lega que va ser un homicidi imprudent.

VÍDEO | El Chicle declara que no volia matar Diana Quer

L’acusat de l’assassinat de la jove Diana Quer l’agost de 2016, José Enrique Abuín Gey, El Chicle, ha declarat en el judici que no tenia intenció matar a la jove. Segons ha manifestat, el dia del succés anava amb dues garrafes a robar gasoil i va veure a Diana Quer. Aleshores, per por que el delatara, la va agarrar pel coll i sense adonar-se de la pressió, la va matar. “Quan em vaig adonar, estava parada. No es movia”, ha assegurat.

Eren les primeres declaracions de l’acusat en la sessió inaugural del judici. El cos de Diana Quer es va localitzar en una antiga fàbrica abandonada de Rianxo (la Corunya) al desembre de 2017. La jove estava desapareguda des d’agost de l’any anterior, quan es va perdre el seu rastre mentre anava a una festa a A Pobra do Caramiñal, on estiuava. 

L’advocada d’ofici que defensa a El Chicle ha censurat la “condemna social” i “linxament” als quals s’enfronta l’acusat i ha exigit un judici “asèptic”. Cal assenyalar que un jurat popular serà qui emetrà el veredicte. “No m’enfronte a una acusació que ha de demostrar el que és cert, sinó a una condemna social de culpabilitat” per a l’acusat, al qual han arribat a qualificar com a “depredador” i “violador en sèrie”, segons ha recordat. La defensa demanarà per a El Chicle dos 2 anys i mig de presó per homicidi imprudent. 

L’acusació demanarà “tot el pes de la llei”

Per la seua banda, l’advocat de l’acusació particular ha manifestat en la seua primera intervenció que aspira que “caiga tot el pes de la llei” sobre l’acusat, és a dir, la pena de presó permanent revisable. En opinió del jurista, “un crim tan atroç com aquest, habilita aquest tipus de penes”, a pesar de que la defensa “es limite a dir que estem davant un homicidi imprudent”.

Segons ha relatat la defensa, El Chicle “va sorprendre a Diana, la va traslladar a un lloc que coneixia perfectament i allí desgraciadament la va agredir sexualment i la va matar. Així de cru i així de dur, senyors”. 

Proves “sòlides”, segons la Fiscalia

La fiscal del judici contra El Chicle ha assegurat que hi ha proves “sòlides i moltes” de què el processat va tancar, va violar i va matar a la jove madrilenya. A El Chicle se li imputen els delictes de detenció il·legal, de violació i d’assassinat i per a ell, tant el Ministeri Públic com l’acusació particular demanen presó permanent revisable.

S’ha de tindre en compte l’agreujant de traïdoria, que “significa indefensió”, perquè Diana Quer, que va estar tancada 25 minuts en el maleter del cotxe d’El Chicle, “estava indefensa i emmanillada en una nau deshabitada i en plena nit”. “No podia demanar ajuda i es va aprofitar d’ella”, ha afegit la fiscal, qui acusa també a Abuín de “acarnissament”, que “significa maldat brutal sense finalitat”.

Així mateix, el jutge ha estimat la petició de l’acusació particular i ha admés, com a prova en el judici, una sentència anterior que va condemnar a ‘El Chicle’ a cinc anys i un mes de presó per abordar a una jove, en desembre de 2017 amb la intenció d’agredir-la sexualment.

També et pot interessar

stats