Cervesa i ciència: l'original proposta per a divulgar el treball dels investigadors

Castelló de la Plana acull enguany la novena edició d'esta cita, que se celebra en bars de tot el món

Cerveces i ciència per acostar el treball dels investigadors a la societat / À Punt NTC

Estos dies, els bars d'arreu del món es converteixen en improvisats laboratoris de ciència, on els investigadors comparteixen els últims avanços científics i els comuniquen amb un llenguatge més pròxim a la ciutadania. Tot va començar el 2013 de la mà de dos científics britànics, que tingueren la idea de divulgar la ciència amb una pinta de cervesa i el batejaren com a Pint of Science.

Des d’aleshores, este festival no ha parat de créixer. Enguany se celebra en 25 països alhora. Espanya acull el festival en 67 localitats, una de les quals és Castelló de la Plana, que ja ha fet huit edicions. En la novena, que comença ara, la capital de la Plana Alta organitza unes quaranta xarrades i ponències. Amb una beguda a la mà, els assistents gaudeixen d'una classe especial de ciència, innovació i descobriments.

Els professors improvisats els mostren la importància dels resultats de les últimes investigacions. D'una forma divertida, captiven un públic no expert en ciència.

Algunes d'estes trobades poden recordar escenes de la sèrie de comèdia The Big Bang Theory, on la ficció és una ferramenta de divulgació científica. Un format que ens mostra la importància de la divulgació de la ciència, perquè estiga a l'abast de tothom.

També et pot interessar

stats