El Cermi distingeix Amalia Diéguez i Joan Planells pel seu treball en favor de les persones amb discapacitat

El Comité Espanyol de Persones amb Discapacitat ha lliurat els guardons en un acte celebrat a les Corts.

El Cermi ha distingit a Joan Planells, expresident de la mateixa entitat a la Comunitat Valenciana. Inma Caballer
El Cermi ha distingit a Joan Planells, expresident de la mateixa entitat a la Comunitat Valenciana. Inma Caballer

El Comité Espanyol de Persones amb Discapacitat, Cermi, ha lliurat aquest dimarts els seus premis en un acte que s'ha celebrat a les Corts. Els guardons han sigut per a Amalia Diéguez, la coordinadora de la Comissió de la Dona i Igualtat de Cermi i Joan Planells, expresident de la mateixa entitat a la Comunitat Valenciana. 

El jurat ha guardonat a Amalia Diéguez pel seu "ferm i sostingut compromís cívic amb la generació de canvi social estructural perquè les persones amb discapacitat i les seues famílies puguen exercir els seus drets humans i llibertats públiques, estar incloses en la comunitat i portar una vida lliurement triada".

En la mateixa línia, el comité també ha distingit Joan Planells com a "exemple d'agent de poder social alternatiu, que al llarg d'una robusta i insubornable militància social tant a la Comunitat Valenciana com en tot Espanya, des de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, ha contribuït a l'assoliment de múltiples accions en favor dels drets socials a la inclusió i el benestar de totes les persones amb discapacitat i de les seues famílies".

Els premis busquen reconéixer les iniciatives o accions de persones o institucions que més s'hagen distingit, en àmbits com la inclusió laboral, la investigació social i científica, l'accessibilitat universal, la cultura inclusiva, la responsabilitat social, l'activisme i el gènere, en favor de les persones amb discapacitat, així com les seues famílies.

També et pot interessar

stats