Els centres de salut de Godelleta i Calicanto, tancats des de gener per falta de personal sanitari

El de Godelleta reobrirà part dels serveis dilluns, però per al de la urbanització de Xiva encara no hi ha data de reobertura.

VÍDEO | Els centres de salut de Godelleta i Calicanto, tancats des de gener per falta de personal sanitari

La falta de personal, derivada de la pandèmia, està darrere del tancament dels centres de salut de diversos municipis de la Foia de Bunyol, com Godelleta o Xiva. El departament de salut de Manises, que gestiona el servei, restablirà una part de l'atenció a partir de la setmana que ve, per la millora de la situació epidemiològica.

En el cas de Godelleta, el centre de salut està tancat des del 13 de gener. Des d’aleshores només es fan serveis mínims d'infermeria dos hores a la setmana. Per a la resta de serveis sanitaris, els pacients han de desplaçar-se al municipi veí de Torís.

Aquesta manca de serveis ocasiona nombroses molèsties al veïnat, especialment a les persones majors o aquells que han d’acudir habitualment al centre de salut, per això els pacients de Godelleta reivindiquen recuperar l'atenció sanitària al seu nucli urbà.

Segons informa el departament de salut de Manises, a partir de dilluns que ve recuperaran una part de l'atenció de Godelleta. L'ambulatori obrirà tres dies a la setmana per a atendre una població de vora 4.000 habitants. “Llevat d’aquests tres dies, la resta els pacients seran atesos per telèfon o hauran de desplaçar-se a Torís. És un avanç, però no és el que necessitem, perquè encara hem d’anar a Torís per a rebre alguns serveis, com el de la matrona o pediatria, perquè ací no els tenim”, lamentava Silvia López, alcaldessa de Godelleta.

Desplaçaments de 25 quilòmetres per a anar al metge

La falta de personal per a cobrir les baixes és la causa d’aquests tancaments. El centre auxiliar de la urbanització de Calicanto, del municipi de Xiva, també està tancat des del 13 de gener. Atén una població de 3.500 persones, i encara no saben quan reobrirà, segons ha explicat el regidor de Sanitat, Joaquín Furriol.

“Encara no tenim data, evidentment vam entendre que es tancara el centre de salut durant el pic de la pandèmia per a reforçar el centre de salut i l’hospital, però és una població que està a 25 quilòmetres”, argumentava Furriol davant els micròfons d’À Punt.

També et pot interessar

stats