Els centres de menors denuncien que treballen sense l’orde d’ajudes del 2019

La Conselleria d’Igualtat concertarà amb centres de dia per a millorar l'atenció a la infància.

El centre de menors de Montolivet, en una imatge d’arxiu

Els centres de dia de menors a la Comunitat Valenciana han denunciat en reiterades ocasions que estan set mesos fent un servei d’atenció a la infància i joventut “sense la resolució de l’orde d’ajudes del 2019, que garanteix que es cobrirà aquesta despesa”. El silenci administratiu ha dut la plantilla dels centres a dirigir-se aquest dimarts, a les 9:30 hores, davant de la Direcció General d’Infància i Adolescència de la Generalitat per a “exigir i recollir la resolució de l’actual orde d’ajudes”.

La demora de la resolució significa, segons han lamentat en un comunicat, que els centres han hagut d’avançar de la seua “ja escassa economia” el pagament complet de l’activitat des de gener fins a juliol. “Els centres estan asfixiats, i això suposa posar en risc la continuïtat i qualitat del servei pel qual l’administració ha de vetlar”, han criticat en la coordinadora dels centres.

Igualtat concertarà amb centres de dia per a millorar l'atenció

La Conselleria d'Igualtat treballarà amb centres de dia la implementació del nou model d'atenció a la infància i l'adolescència, que implica el pas al concert social.

La secretària autonòmica d'Atenció Primària, Helena Ferrando, ha explicat que, a partir de setembre, es realitzaran reunions periòdiques amb les entitats responsables de gestionar aquests centres. Així mateix, s'ha compromés a fer un seguiment "molt concret" dels pagaments i del procés del pas al concert.

El concert suposa implementar l'actual sistema públic de serveis socials, mitjançant la fórmula de concert social amb les entitats d'iniciativa social especialment qualificades per a l'atenció a la infància i l'adolescència, que s'integraran en la Xarxa Pública Valenciana de Serveis Socials.

També et pot interessar

stats