Centres de malalties minoritàries expliquen a Petrer les seues necessitats a la reina Letícia

La reina ha presidit la II Trobada Nacional de la Xarxa de Centres i Serveis Especialitzats 

La reina Letizia ha visitat el Centre d'Atenció Diürna Polivalent Sense Barreres de Petrer
La reina Letícia ha visitat el Centre d'Atenció Diürna Polivalent Sense Barreres de Petrer / José Jiménez (Efe)

La reina Letícia ha visitat aquest dimarts el Centre d'Atenció Diürna Polivalent Sense Barreres de Petrer (Vinalopó Mitjà), on responsables de diferents centres de serveis especialitzats de malalties poc freqüents li han explicat com funcionen aquests llocs i quines són les seues necessitats. Entre altres coses, han demanat més recursos a les administracions i reduir les llistes d'espera. La reina ha presidit la II Trobada Nacional de la Xarxa de Centres i Serveis Especialitzats, organitzat per la Federació Espanyola de Malalties Rares (Feder), que ha tingut lloc en l'entitat Sense Barreres.

La reina ha arribat al lloc passades les 11:30 hores i s'ha detingut uns quinze minuts a saludar el voltant del miler de persones que s'han congregat per a rebre-la. Posteriorment, ha fet una visita al centre de Petrer i ha presidit la trobada, durant una hora. Allí, segons ha detallat el president de l'associació Sense Barreres, Mauro Rosati, li han explicat les necessitats i els serveis d'especialització dels centres. "Estem satisfets, sobretot per la humanitat transmesa amb els xavals. Ha sigut un motiu d'il·lusió per a ells conéixer la reina i les autoritats. Durant la setmana han treballat per a aquest moment i hem treballat perquè els ocasionara el menor impacte possible", ha ressaltat.

L'objectiu d'aquesta II Trobada de la Xarxa —que està formada per setze centres gestionats per dotze entitats— és "conjuminar esforços entre els centres, intercanviar bones pràctiques, serveis i formes de treball per a progressar en la xarxa", segons ha precisat Rosati.

En la trobada, cada centre de la xarxa ha fet públiques les seues necessitats particulars, entre les quals destaquen les llistes d'espera per als centres de dia i la necessitat de cures pal·liatives pediàtriques. "Arribar a aquests centres és un procés llarg que intentem suavitzar. Intentem atendre primer la persona i després el tema burocràtic", ha detallat.

En concret, ha precisat que hi ha huitanta persones amb trastorn de l'espectre autista en llista d'espera i, al centre de Petrer, hi ha 28 usuaris en aquesta situació. Per això, des de Sense Barreres han demanat al president de la Generalitat, Ximo Puig, més places per al centre de dia, perquè "hi ha una espera important". 

També et pot interessar

stats