Els centres educatius suspenen les classes a partir del dilluns i de manera indefinida

El conseller Marzà informa que el professorat haurà d’acudir als centres i “seguirà donant faena als xiquets que estaran a casa”.

VÍDEO | Els centres educatius suspenen les classes a partir del dilluns i de manera indefinida

La Generalitat ha ordenat la suspensió de les classes de tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana des del dilluns 16 i de manera indefinida. Seguint les recomanacions del Ministeri de Sanitat, les guarderies, escoles, instituts i universitats estaran tancats per a l'alumnat de manera preventiva fins que remeta l’avanç del coronavirus a Espanya.

Així s’ha decidit en la taula interdepartamental d’educació en què han participat representants del Consell i la comunitat educativa. La Conselleria d'Educació ha proposat en aquesta taula la suspensió de les classes en tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana a partir de dilluns. La setmana que ve en molts municipis de la província de València i a Castelló de la Plana s'ha mantingut la festivitat escolar, malgrat la suspensió de les Falles i la Magdalena. Ara, aquesta mesura s'ha estés a tot el territori.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha assegurat que el professorat haurà d’acudir, de manera general, als centres educatius “per a coordinar-se i donar faena als xiquets i xiquetes que estaran a casa”.

A més, la consellera d'Universitats, Carolina Pascual, ha afegit que es paralitza "tota activitat docent a les universitats públiques i privades, així com als centres superiors d'ensenyaments artístics".

En roda de premsa, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja havia assegurat que es recomanava el tancament dels centres educatius en totes les comunitats autònomes.

Suspenen les classes a tota Espanya

Al llarg del dia de hui i de manera progressiva els governs autonòmics han anunciat la suspensió de les classes en tots els centres educatius de tot l’Estat, com a mesura de prevenció. La Comunitat de Madrid, La Rioja i algunes localitats del País Basc van ser les primeres que anunciaren la suspensió de les classes.

https://www.apuntmedia.es/va/noticies/societat/video-madrid-es-prepara-per-al-tancament-de-les-classes

El professorat lamenta que haja d’acudir als centres

El professorat valora positivament la suspensió de les classes als centres formatius valencians. No obstant això, el sindicat lamenta que la mesura no eximisca el professorat d’acudir als centres. El cap d’Acció Sindical de l’STEPV, Marc Candela, ha argumentat en el 20 h NTC que els docents “tenen suficients ferramentes per a fer el treball des de casa”. Candela no comprén com una mesura orientada a evitar les aglomeracions, no tanque la porta a les concentracions dels docents en els centres educatius.

A més, Candela ha afegit que “no té sentit que el professorat acudisca al centre quan no hi ha alumnat”, encara que ha admés que el més lògic seria que els docents anaren només de forma puntual per a fer aquelles reunions presencials imprescindibles. Cal assenyalar que la direcció de cada centre pot determinar que ha de fer el professorat que pertany a eixe centre i, entre aquestes iniciatives, pot estar la del teletreball.

A pesar d’aquestes disconformitats, l’STEPV, el sindicat majoritari entre els docents, aplaudeix la suspensió temporal de l’activitat docent. “És millor suspendre l’activitat escolar sense data que no anar adoptant suspensions contínuament”, ha puntualitzat.

També et pot interessar

stats