El Centre de Seguretat TIC ha frenat més de 1.600 d'atacs cibernètics a la Generalitat

Els ajuntaments i les organitzacions educatives i sanitàries han sigut els objectius prioritaris dels ciberdelinqüents.

Imatge d'arxiu d'una dona teletreballant
Imatge d'arxiu d'una dona teletreballant

Els atacs cibernètics han augmentat un 16% el 2020 a causa de la crisi sociosanitària i la generalització del teletreball, segons el Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (Csirt-CV).

En aquest període, la institució ha impedit més de 1.600 incidents de ciberseguretat en la Generalitat. El director general de Tecnologies de la Informació i les Telecomunicacions, José Manuel García Duarte, ha precisat que la major part dels incidents estan relacionats amb intents d'intrusió i infeccions per malware (programari maliciós). Així mateix, ha indicat que els correus electrònics maliciosos són els que més han augmentat.

García Duarte ha destacat que el centre de seguretat ha intensificat la col·laboració amb les conselleries de Sanitat i Educació, així com amb les diputacions, ja que els ajuntaments i les organitzacions educatives i sanitàries han sigut objectius prioritaris dels ciberdelinqüents.

El director del Csirt-CV ha recordat que el teletreball comporta riscos de ciberseguretat, especialment quan el treballador usa el seu equip personal o es connecta a xarxes wifi domèstiques.

També et pot interessar

stats