El Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana compleix 20 anys

La infraestructura compta amb una programació permanent “per a abordar la sostenibilitat des de l’educació ambiental”.

VÍDEO | El Centre d\'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana compleix 20 anys

El Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV), dependent de la Generalitat, celebra aquest dimecres el seu 20é aniversari, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient.

El CEACV va obrir les portes el 5 de juny de 1999 amb la finalitat de "dotar la societat d'una infraestructura pública estable amb una programació permanent per a abordar el desafiament de la sostenibilitat des de l'educació ambiental", ha informat la Generalitat en un comunicat.

La consellera de Medi Ambient, Elena Cebrián, celebra aquest aniversari i insisteix en la rellevància de l'educació ambiental "a l'hora d'ensenyar a la població a ser ciutadans i ciutadanes d'un futur que vindrà marcat per tensions climàtiques i ambientals, i reivindicar-ne la importància per a enfrontar-se als reptes del segle XXI".

La seu del CEACV es troba a l’Alqueria dels Frares, una antiga casa de cultiu del segle XVII situada al terme municipal de Sagunt, al costat de la Marjal dels Moros, una zona humida que pertany a la xarxa europea Natura 2000.

En aquestes dues dècades, més de 250.000 persones han visitat les instal·lacions per a realitzar alguna de les activitats del projecte educatiu que tenen. Al programa de visites i cursos amb el qual va començar la trajectòria, s'han afegit altres serveis amb la finalitat de conscienciar i capacitar les persones amb els valors i les eines de la sostenibilitat. 

També et pot interessar

stats