La central nuclear d’Ascó I registra una aturada automàtica del reactor

Aquesta parada s’ha registrat per un “imprevist” en una vàlvula de control d’aigua

Central nuclear d'Ascó al costat del riu Ebre
Central nuclear d'Ascó al costat del riu Ebre
22 de juny 2021 - 10:51

La central nuclear Ascó I de Tarragona va registrar anit una parada automàtica del reactor per un tancament “imprevist” d’una vàlvula d’aigua, sense que aquesta situació haja comportat cap perill per als treballadors, la població o el medi ambient.

Així ho ha informat el Consell de Seguretat Nuclear per mitjà d’un comunicat, en què s’explica que la parada “ha sigut generada pel tancament imprevist d'una vàlvula de control d'aigua d'alimentació principal a un dels generadors de vapor, a causa de la fallada de la membrana de l'actuador de la vàlvula”.

“El tancament ha produït la parada automàtica de les dues turbobombes d'aigua d'alimentació principal que, al seu torn, ha generat la parada automàtica de la turbina i, en estar la potència del reactor per damunt del 34%, ha desembocat en la parada automàtica d'aquest”, s’indica en la nota.

El Consell de Seguretat Nuclear ha assegurat que els sistemes de seguretat de la planta han funcionat i que la nuclear es troba ara estabilitzada en Mode 3 (espera calenta), és a dir, mantenint el reactor parat i la temperatura mitjana de refrigerant en valors nominals.

Aquest succés s’ha classificat en el nivell 0 de l’escala internacional de successos nuclears i radiològics, que classifica els successos nuclears en set nivells diferents. Quan aquests no suposen cap perill des del punt de vista de seguretat, es classifiquen en l’escaló més baix o nivell 0, com ha passat a la central nuclear d’Ascó.

També et pot interessar

stats