La central de Cofrents registra huit incidents de baixa importància el 2022

El Consell de Seguretat Nuclear ha destacat el correcte desenvolupament de les accions de millora derivades de la renovació de l'autorització d'explotació obtinguda el març del 2021

El CSN ha informat aquest dijous sobre la inspecció i la seguretat de la central nuclear Cofrents a la ciutadania de la zona
El CSN ha informat aquest dijous sobre la inspecció i la seguretat de la central nuclear de Cofrents a la ciutadania de la zona / Twitter: @CSN_es

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha realitzat vint inspeccions a la central nuclear de Cofrents el 2022 i els responsables de la instal·lació han notificat huit incidents, que han sigut classificats de nivell 0 o de molt baixa importància.

El CSN ha participat en la XXII reunió del Comité Local d'Informació de la central nuclear de Cofrents, una jornada anual, coordinada pel Ministeri per a la Transició Ecològica, que permet informar la població sobre temes relacionats amb la seguretat nuclear i la protecció radiològica.

Durant la trobada, el cap del projecte de Cofrents, Diego Encinas, ha informat que el 2022 es van realitzar vint inspeccions, en les quals es van categoritzar 25 troballes, tots ells de "molt baixa importància per a la seguretat", la qual cosa equival a una classificació de color verd, informa el CSN.

Vint inspeccions a la central el 2022

Encinas ha repassat també els huit incidents comunicats per la instal·lació al regulador l'any passat i ha explicat que, una vegada corroborada la falta de significació per a la seguretat, tots s'havien classificat com a nivell 0 en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES).

Respecte a altres activitats rellevants, el tècnic del CSN ha fet al·lusió al correcte desenvolupament de les accions de millora derivades de la renovació de l'autorització d'explotació obtinguda el març de 2021.

També ha informat de l'autorització del Magatzem Temporal Individualitzat per al combustible gastat, i ha explicat que ja s'ha realitzat la càrrega de huit contenidors i s'espera completar-ne dos més al llarg del 2023.

Reglament per a la protecció de les radiacions

Per part seua, la cap del gabinet de la Direcció Tècnica de Protecció Radiològica del CSN, Ana Hernández, ha tractat les novetats que introdueix el Reglament sobre Protecció de la Salut contra els Riscos Derivats de l'Exposició a les Radiacions Ionitzants aprovat al desembre.

Aquest nou reglament, que constitueix la base de la protecció radiològica a Espanya, recull una revisió dels límits de dosis que milloren la protecció dels treballadors, els nous nivells de referència associats a les situacions d'exposició en emergències, així com l'optimització dels referents a la radiació natural procedent del radó.

Així mateix, el director de la instal·lació, Javier Sala, ha informat sobre el funcionament de la central i ha anunciat que la planta durà a terme la pròxima parada per a recàrrega de combustible el 6 d'octubre.

També et pot interessar

stats