Centenars de persones es manifesten a València i Alacant per l'erradicació de la pobresa

La plataforma Pobresa Zero ha organitzat les marxes en el marc del Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa

Manifestació contra la pobresa aquest dissabte a València
Manifestació contra la pobresa aquest dissabte a València / Pobresa Zero

La plataforma Pobresa Zero, que integra vora 200 organitzacions i entitats socials valencianes, ha eixit aquest dissabte als carrers d’Alacant i València per a reclamar mesures que facen front a la pobresa i a l’exclusió social sota el lema “Cap persona enrere”.

“Ens ajuntem per a demanar mesures contundents per a acabar amb la pobresa en el món i ací, perquè les xifres són poderoses: quasi el 10% de la població mundial, 700 milions de persones estan en situació de pobresa extrema, fet que ens fa replantejar-nos que el model econòmic actual necessita polítiques que el canvien”, ha advertit des de València Maite Puertes, portaveu de la plataforma.

Més d'1,4 milions de persones estan en risc de pobresa a la Comunitat Valenciana. Això suposa un 27,5% de la població total, de les quals, més de 450.000 viuen en una situació de pobresa greu, amb menys de 560 euros al mes.

“Cada vegada les desigualtats i la situació de pobresa són més grans a la Comunitat Valenciana i en tot el món, la situació és absolutament indignant”, recorda Cristina Ramón, presidenta de la Coordinadora Valenciana d'ONGD, “cal que eixim cada dia als carrers a reivindicar demandes als nostres governs”.

La convocatòria arriba en un moment clau en què s’estan elaborant els pressupostos de la Generalitat per al 2024 on es concretarà el compromís del nou Consell en qüestions com els fons dedicats a combatre l’exclusió social, a la cooperació internacional o als serveis socials. “Hi ha diners suficients en amagatalls fiscals per als pobres d’ací i per als pobres de tot arreu”, recorda Ramón.

La convocatòria a Castelló de la Plana es trasllada a dimarts i està emmarcada en una trobada d’entitats socials al Menador Espai Cultural.

També et pot interessar

stats