Centenars de persones es concentren a Pego per a protestar contra la presència de grups feixistes

El col·lectiu antifeixista denuncia l'actitud de la Guàrdia Civil, l'Ajuntament i el club de futbol

Centenars de persones es concentren a Pego per a protestar contra la presència de grups feixistes

Un grup de joves antifeixistes s'han concentrat hui a Pego per a denunciar els fets que van ocórrer dissabte passat. Segons el relat del manifest, un grup de la ultradreta va passejar-se pel poble llançant crits neonazis i buscant els joves del poble que no compartien la seua ideologia. Veient d'aquests fets, un grup de joves antifeixistes va congregar-se a les portes de l'estadi de futbol del municipi, ja que els joves hi havien acudit al partit entre el Pego i el Gandia.

La Guàrdia Civil va haver d'acudir a l'estadi per a evitar-hi enfrontaments, i finalment va escortar els ultres fora de l'estadi. Finalment, el grup va abandonar el poble sense cap conseqüències. En una actuació posterior, la Guàrdia Civil va detindre un jove antifeixista que hui ha quedat en llibertat, tot i que amb els càrrecs d'atemptat, desobediència, desordre i delicte d'odi.

El grup antifeixista que s'ha manifestat hui ha denunciat l'actuació dels cossos de seguretat però també l'actitud de l'Ajuntament i del Club de Futbol. Els joves consideren que en el comunicat emés pel consistori es mostra certa "equidistància" entre manifestants ultra i antifeixistes. A més, denuncien que ni l'Ajuntament ni el club els van donar suport a l'hora de mostrar el seu rebuig al col·lectiu de la ultradreta.

També et pot interessar

stats