Centenars de milers de persones es manifesten a Barcelona contra la sentència del ‘procés’

La Guàrdia Urbana xifra en 350.000 els manifestants, que han eixit al carrer amb el lema “Llibertat”.

Milers de persones es concentren al carrer Marina de Barcelona per a participar en la manifestació convocada per a protestar contra la sentència del 'procés'
Milers de persones es concentren al carrer Marina de Barcelona per a participar en la manifestació convocada per a protestar contra la sentència del 'procés' / Toni Albir (EFE).

Centenars de milers de persones, al voltant de 350.000 segons la Guàrdia Urbana, es manifesten als carrers de Barcelona contra la sentència del procés. Convocats per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, amb el lema “Llibertat”, els organitzadors han cridat a eixir als carrer per a dur a terme la mobilització més “massiva i transversal” contra les condemnes.

La manifestació ha començat a les 17:00 hores al carrer de la Marina, a l’encreuament amb el carrer de Ramon Turró, i avançarà fins a l’encreuament del primer carrer i l’avinguda d’Icària, on s’instal·larà un escenari i es farà un acte.

El lloc de la manifestació és simbòlic, ja que és el mateix de la mobilització que l’ANC i Òmnium van convocar l’11 de novembre de 2017, dies després de l’empresonament dels exconsellers del govern català que van impulsar l’1-O.

Òmnium demana diàleg al govern espanyol 

Moments abans de la manifestació, el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha demanat al govern espanyol, que dialogue i done “solucions polítiques a un conflicte que és polític” per a atendre el que considera un clam majoritari de la societat catalana contra la sentència de l’1-O.

ANC afirma que “com més repressió, més mobilització” 

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha afirmat que “com més repressió, més mobilització” dels independentistes catalans.

Paluzie ha criticat el “missatge de l’Estat espanyol amb la repressió en les últimes setmanes” i que el govern central pretén que les organitzacions independentistes abandonen la lluita per l’autodeterminació i independència.

Torra: “Arribarem tan lluny com la gent vulga”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que arribaran “tan lluny com la gent vulga” i ha defensat que seguiran avant cap al dret d’autodeterminació.

Aragonès afirma que el dret d’autodeterminació està avalat per l’ONU 

El vicepresident de la Generalitat i número 3 d’Esquerra Republicana, Pere Aragonès, ha afirmat que el dret a l’autodeterminació “està avalat per les Nacions Unides i pel Pacte dels Drets Civils i Polítics signat per l’Estat espanyol”, i que només una lectura restrictiva de l’ordenament avala impedir el seu exercici, com al seu juí fa l’Estat.

També et pot interessar

stats