Censuren el nomenament de l'exsenador Manuel Altava per al TSJCV

Jutgesses i Jutges per a la Democràcia consideren que la designació vulneraria diverses normes legals.

L'exsenador Manuel Altava, en una imatge d'arxiu
L'exsenador Manuel Altava, en una imatge d'arxiu

Jutgesses i Jutges per a la Democràcia no descarta impugnar el nomenament de l'exsenador popular per Castelló, Manuel Altava, per al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), si finalment arriba a consumar-se.

Després de perdre l'escó al Senat en les últimes eleccions, el Consell General del Poder Judicial l'ha destinat als jutjats penals de Castelló. Però l'associació judicial considera possible que Altava siga finalment adscrit al tribunal superior valencià i això, diuen, projectaria una imatge de tracte de favor cap a un jutge que ha passat per la política. “Aquesta decisió suposaria la injusta postergació dels magistrats que exerceixen les seues funcions en els jutjats contenciosos administratius i compten amb més experiència en aquest orde jurisdiccional”, ha criticat Joaquim Bosch, portaveu de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia.

En un escrit que ha presentat davant la sala de govern del TSJCV, l'associació assenyala que, en cas de confirmar-se l'adscripció d'Altava, aquesta decisió seria “contrària a les normes vigents” i a més “podria projectar una imatge de favor”. “No descartem exercir les pertinents accions d'impugnació en el cas que s'acorde”, ha advertit Bosch.

També et pot interessar

stats