Els cementeris valencians s'omplin per Tots Sants

Milers de persones s'han acostat per a recordar els seus familiars difunts.

Cementeri General de València
Cementeri General de València

Els cementeris de la Comunitat Valenciana s'han omplit aquest divendres de milers i milers de persones per a recordar els familiars i les persones estimades que ja no estan. 

A la ciutat de València, molta gent ha passat pel cementeri general per a arreglar i netejar les làpides dels seus familiars. L'EMT ha reforçat les línies d'autobusos i s'han habilitat zones d'aparcament especial en el cementeri, obri en horari especial de nou del matí fins les sis de la vesprada.         

Al cementeri de Castelló (Plana Alta), reina el soroll de les  passes de la gent que entra i ix. El calendari fa que hui els difunts estiguen més presents i revifa els sentiments, independentment del pas de temps.

El cementeri de Buñol (Foia de Bunyol) és particular perquè té un espai laic que es va inaugurar en 1894. Entre altres, hi destaquen 400 tombes amb simbologia maçònica.  De fet, és l’únic cementeri civil i maçònic que el franquisme va respectar després de la Guerra Civil.

Al Baix Segura, les famílies dels difunts s'han esforçat a netejar el rastre que ha deixat la DANA del passat mes de setembre, que va negar els cementeris. El de Dolores està tenint aquest divendres una gran afluència de visitants que recorden com l'aigua va inundar, fins i tot, els nombrosos panteons familiars que hi ha, característics de la zona, i es va endur els elements d'altars i làpides. 

Hi ha tantes històries com vides i diverses maneres de viure la festivitat. Alguns saben on estan soterrats els seus avantpassats, però altres no. I després hi ha les persones que creuen que saben on estan els seus éssers volguts.

També et pot interessar

stats