Els cementeris es preparen per a un Tots Sants amb menys restriccions

A València, el dispositiu municipal recupera la normalitat enguany, tot i que mantindrà el control d’accés als cementeris

Els ciutadans netegen els ninxos i porten flors al seus familiars al cementeri de València
Visitants netejant nínxols i portant flors a familiars al cementeri de València / À Punt NTC

Dilluns és Tots Sants i els preparatius ja estan en marxa. Una festivitat que busca recordar aquelles persones que ja no estan amb nosaltres. Aquests dies els familiars es dediquen a condicionar els llocs on descansen els seus éssers volguts als cementeris, netejant els nínxols i les tombes i decorant-los amb flors.

A València, el dispositiu municipal per a Tots Sants recupera la normalitat enguany, tot i que mantindrà el control d'accés als cementeris. Aquest dissabte ja es reforçarà el servei d'autobusos municipals per a facilitar l'escalonament de les visites als cementeris, servei que es duplicarà els dies 30 i 31 d'octubre i el mateix 1 de novembre.

Una novetat d'enguany és que se suprimiran les restriccions que l'any passat es van implementar a causa de la pandèmia per la Covid-19. Tot i això, algunes mesures de protecció es mantenen, com ara el control d'accés als cementeris o la dispensació de gel hidroalcohòlic.

Un jove neteja la làpida d'un familiar
Un jove neteja la làpida d'un familiar / À Punt

"No serà una celebració de Tots Sants totalment normalitzada, però s'acostarà molt més a qualsevol 1 de novembre que al de l'any passat", ha explicat el regidor Alejandro Ramon, que de tota manera ha recomanat escalonar les visites i evitar aglomeracions.

La celebració de Tots Sants motivarà l'ampliació de l'horari dels cementeris, que obriran ininterrompudament fins al pròxim 2 de novembre entre les 9:00 i les 18:00 hores. En els accessos dels cementeris hi haurà personal per a informar els visitants, que també comptaran amb tres màquines per a localitzar el lloc on es troben els difunts a qui visiten.

Un home posa flors en un nínxol
Un home posa flors en un nínxol / À Punt NTC
Una dona neteja el nínxol d'un familiar
Una dona neteja el nínxol d'un familiar / À Punt NTC

Dispositiu especial a Alacant amb drons

A Alacant, l'Ajuntament ha organitzat un dispositiu especial amb motiu de la festivitat de Tots Sants que estableix un servei especial d'autobusos i reforç de la Línia 04 i més seguretat de Policia Local fins al dilluns 1 de novembre. Sol·liciten als ciutadans avançar els desplaçaments per a afavorir que les visites al cementeri es facen de manera escalonada.

Enguany es mantenen les mesures anti-Covid i la vigilància aèria amb el dron, i s'hi estableixen més accessos per a vianants, amb itineraris d'entrades i eixides controlats i vies de circulació amb senyalització, així com una major seguretat.

Més de 200 policies locals i voluntaris de Protecció Civil establiran un estricte control de vigilància i, juntament amb els voluntaris, patrullaran també en bicicleta per diversos punts del cementeri i a peu per l'interior, per tal de garantir que es respecten la distància de seguretat i els itineraris de circulació de les persones.

Durant tota la setmana i fins al dia 1 de novembre, l'horari especial d'obertura i tancament de les instal·lacions municipals del cementeri serà de 8:00 a 18:00 hores, de manera ininterrompuda.

Castelló activa un servei especial de transport públic

A Castelló de la Plana, la Regidoria de Mobilitat Sostenible activarà un servei especial de transport públic amb motiu de la festivitat de Tots Sants. La línia circular funcionarà del 28 d'octubre a l'1 de novembre i connectarà el parc Ribalta, a l'altura de la Farola, amb el Cementeri de Sant Josep i el Nou Cementeri, i viceversa.

Vila-real recordarà les víctimes de la Covid-19 en una ofrena especial

Un quartet de corda de Supramúsica posarà banda sonora al moment en què la comitiva oficial col·locarà la corona de llorer enfront del peveter oficial on cremarà la flama en memòria de totes les víctimes i es col·locarà una placa en record a les persones que han perdut la vida a conseqüència de la pandèmia a Vila-real, que quedarà de manera permanent al cementeri.

Loriguilla reprén la tradicional pujada al Poble Vell

Gràcies a la millora de la situació epidemiològica, el poble de Loriguilla (el Camp de Túria) reprendrà la tradicional pujada al Poble Vell per Tots Sants per a recordar totes les persones que van viure i van morir allí. A més, l'Ajuntament, en nom de tota la ciutadania, hi col·locarà una corona de flors.

També et pot interessar

stats