Els cellers de Requena aposten per la denominació Cava de l’Interior Valencià

Aquesta etiqueta sorgeix com a alternativa a la proposta de la Denominació d’Origen d’Altos de Levante.

Els cellers de Requena aposten per la denominació Cava de l’Interior Valencià
Els cellers de Requena aposten per la denominació Cava de l’Interior Valencià

Cava de l’Interior Valencià és el nom que han escollit els productors que el·laboren cava a Requena perquè se’ls conega i es puga identificar el seu producte.

L’Associació d’Elaboradors de Cava de Requena, integrada pels cellers Coviñas, Chozas Carrascal, Dominio de la Vega, Bodegas Hispano+Suizas, Pago de Tharsys, Torre Oria i Unión Vinícola del Este, ha arribat a un acord amb les cooperatives i els sindicats agraris després de rebutjar el nom Altos de Levante. Aquesta etiqueta desagradava a tots i arribava imposat per la Consell Regulador del Cava a Espanya.

La denominació no podia fer referència a “Requena” ni tampoc a “València”, perquè són referències protegides per a les denominacions d’origen del vi.

Ara, el Consell Regulador del Cava a Espanya haurà de decidir si s’aprova o no aquesta nova nomenclatura. Aquest organisme estableix quatre zones productores. En tots els casos, excepte en el de Requena, la denominació feia referència a la zona en què es trobaven: Comtats de Barcelona, Valle del Ebro, Viñedos de Almendralejo i, en el cas de Requena, prèviament, Altos de Levante.

També et pot interessar