Els cellers de Requena aposten per la denominació Cava de l’Interior Valencià
Aquesta etiqueta sorgeix com a alternativa a la proposta de la Denominació d’Origen d’Altos de Levante.
Cava de l’Interior Valencià és el nom que han escollit els productors que el·laboren cava a Requena perquè se’ls conega i es puga identificar el seu producte.
L’Associació d’Elaboradors de Cava de Requena, integrada pels cellers Coviñas, Chozas Carrascal, Dominio de la Vega, Bodegas Hispano+Suizas, Pago de Tharsys, Torre Oria i Unión Vinícola del Este, ha arribat a un acord amb les cooperatives i els sindicats agraris després de rebutjar el nom Altos de Levante. Aquesta etiqueta desagradava a tots i arribava imposat per la Consell Regulador del Cava a Espanya.
La denominació no podia fer referència a “Requena” ni tampoc a “València”, perquè són referències protegides per a les denominacions d’origen del vi.
Ara, el Consell Regulador del Cava a Espanya haurà de decidir si s’aprova o no aquesta nova nomenclatura. Aquest organisme estableix quatre zones productores. En tots els casos, excepte en el de Requena, la denominació feia referència a la zona en què es trobaven: Comtats de Barcelona, Valle del Ebro, Viñedos de Almendralejo i, en el cas de Requena, prèviament, Altos de Levante.