Celebrem el Dia de l'Agricultura amb dues agricultores de Castelló

Les dones representen poc menys del 10% del sector, però poc a poc van incorporant-s’hi

Dones agroprofessionals

Aquest dijous se celebra el Dia Mundial de l'Agricultura, una ocupació a què es dediquen 13.000 persones al País Valencià, de les quals poc menys del 10% són llauradores.

La incorporació de les dones al camp està sent progressiva, però molt lenta. La majoria exploten camps dels pares i tenen dues característiques comunes: són llauradores amb estudis i fan ús de les tecnologies per a dur a terme el seu treball.

À Punt Notícies ha acompanyat dues d’elles per conéixer de prop com és el seu treball i per què van decidir dedicar-se al camp. Ambdues coincideixen que una de les raons principals per les quals es dediquen a l’agricultura és la qualitat de vida que dona. 

Mari Carmen Miralles, de Castelló de la Plana, es dedica a l’apicultura des de fa 10 anys i explota uns 300 ruscos, la quantitat que considera suficient perquè una persona es puga mantindre. Al seu parer l’apicultura és un treball dur si qui pretén exercir-lo no té formació, però reconeix que a ella, de moment, li va prou bé.

Rebeca Maria Sales és d’Albocàsser i conrea 20 hectàrees de secà. Es dedica al camp des dels 21 anys perquè considera que és una forma de vida molt bonica. Explica que amb els camps que té pot viure perquè, com que ha d’invertir molt de temps a conrear-los, no gasta molt en el poc temps lliure que li queda. 

Pel que fa al despoblament rural i a la mancança de gent que es dedique al camp, considera que calen ajudes que facen possible que la gent que està tornant als pobles i a l’agricultura en puga viure i no acabe desistint del seu somni.

També et pot interessar

stats