Celaá manté que les escoles no tancaran “perquè són entorns segurs"

La ministra d'Educació manté que mai s'ha arribat a superar el 2% d'afectats als centres.

Una xiqueta, en classe amb mascareta
Una xiqueta, en classe amb mascareta

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha descartat en una entrevista en Canal Sur Ràdio que en el govern s'estiguen plantejant o pretenguen recomanar el tancament dels centres educatius perquè les dades avalen que “els col·legis són entorns segurs”.

Celaá ha assegurat que no està previst decretar un tancament de centres en les localitats on se supera la taxa de 1.000 contagis per 100.000 habitants, com demanen alguns alcaldes.

“No hem arribat al punt perquè l'escola es tanque perquè en el moment més àlgid d'incidència de la pandèmia mai es va arribar al 2% d'afectats als centres”, ha dit abans d'indicar que la dada hui és d’“un 1,4% d'incidència” entre les 425.000 aules de tota Espanya, la qual cosa considera que “no és motiu per a tancar un centre educatiu”.

Una altra qüestió és que es produïsca “un brot incontrolable”, la qual cosa motivarà l'actuació de cada departament autonòmic de sanitat, ha agregat. La ministra ha explicat que no existeix sobre aquest tema un protocol nacional: “No, perquè la incidència en un col·legi és independent de la taxa de contagi per cada 100.000 habitants, s'estan comportant de manera diferent”.

També et pot interessar

stats