CEAR demana un canvi de protocol per a assistir els polissons quan arriben a port

Els últims dies quatre persones han perdut la vida en el seu intent d'arribar al port de València.

Imatge aèria del port de València
Imatge aèria del port de València / Fundació Valenciaport

La mort de quatre polissons en una setmana al port de València ha posat de manifest una vegada més el perillós periple pel qual passen aquestes persones que busquen un futur millor, que moltes vegades acaba en pèrdues humanes. Les dues últimes aquest cap de setmana, quan dos polissons han perdut la vida per asfíxia dins d'un contenidor i que se sumen a altres dues de fa només deu dies.

En declaracions a Les notícies del matí, el responsable jurídic de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat, Jaume Durà, ha demanat un canvi de protocol per a poder prestar assistència als polissons quan arriben a port. "Demanem l'accés als vaixells de personal sanitari sempre que faça falta, així com d'assistència lletrada".

Des de CEAR també s'ha demanat a la delegació del govern espanyol accés a la investigació per a saber quantes persones més anaven amb les víctimes mortals, les seues dades i el seu estat de salut.

Des de la plataforma CIE No creuen que aquests fets són “conseqüència de les polítiques migratòries tant d’Espanya com de la Unió Europea”, ja que no hi ha vies segures per a arribar a Europa i això obliga les persones migrants a seguir rutes molt perilloses.

També et pot interessar