Els CDR tallen el trànsit a l'AP-7 en protesta contra el juí del 'procés'

Poc després de les 9 s'ha normalitzat el trànsit en l'autopista, però el tercer carril romandrà tancat tot el dia per a reparar l'asfalt.

Els CDR tallen el trànsit a l'AP-7 en protesta contra el juí del 'procés'

Els Comités de Defensa de la República (CDR) han tallat aquest dimarts el trànsit a l'AP-7, concretament a l'altura de Sant Celoni, i en la Gran Via de Barcelona a l'altura de la plaça de les Glòries, en protesta contra el juí del 'procés'. El grup de manifestants ha col·locat una barrera de pneumàtics i els han botat foc, a més d'encendre diverses bengales nàutiques.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), l'incident ha causat un quilòmetre de retencions. Els CDR han reivindicat l'acció a través d'una anotació en Twitter, en el qual han cridat a "no normalitzar la repressió".

Poc després de les 9:00 hores ha quedat normalitzat el trànsit a l'AP-7, i cap a les 9:40 hores s'ha restablit en la C-25. El tercer carril de l'AP-7, no obstant això, romandrà tancat probablement al llarg de tot el dia per a reparar l'asfalt danyat per la crema de pneumàtics.

Reoberts els carrers de Barcelona 

Les vies afectades a Barcelona també han quedat reobertes aquest matí, després de  les diverses protestes que han tingut lloc des de primera hora. Segons ha informat la Guàrdia Urbana, hi ha hagut talls de trànsit breus i en diversos punts de la ciutat.

Les principals accions han sigut en la cruïlla de Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer Sant Joan de Malta -prop de la plaça de les Glòries- i en la confluència amb el carrer Rocafort. També han tallat la calçada central de l'avinguda Diagonal a l'altura de Maria Cristina, punts on la circulació ja s'ha restablit. I el Servei Català de Trànsit ha destacat que en l'AP-7, el trànsit ja és fluid a l'altura d'Hostalric i Sant Celoni en sentit sud, però es manté tallat un carril, mentre que en la C-25 en sentit a Manresa s'ha normalitzat la situació abans de les 10 hores.

Partits i entitats sobiranistes convoquen protestes

Els partits i les entitats sobiranistes llancen, a partir d'aquest dimarts, un cicle de protestes contra el macrojuí de l'1-O que inclou tres manifestacions i una vaga general, tot i que no es descarten més mobilitzacions. De moment, coincidint amb l'inici del juí, han fet una crida a la societat catalana perquè es concentre a partir de les 12 del migdia davant dels centres de treball durant 10 minuts. Per a la vesprada s'han convocat marxes a Barcelona, Lleida, Girona, Tarragona i Tortosa. 

També et pot interessar