CCOO i UGT denuncien que Raspeig torna a deure dos mesos al personal de neteja

Afirmen que la Generalitat s'ha compromés a "agilitar el pagament" de les factures pendents.

Imatges d'arxiu de protestes davant la subdelegació del govern espanyol
Imatges d'arxiu de protestes davant la subdelegació del govern espanyol / CC.OO.

Els sindicats CCOO i UGT han denunciat aquest divendres que l'empresa adjudicatària del servei de neteja als instituts públics de la Comunitat Valenciana, Limpiezas Raspeig, torna a deure dos mesos a les treballadores. Per això, s'han concentrat davant del Palau de la Generalitat i posteriorment s'han reunit amb representants del govern valencià per a demanar-los que l'administració intervinga en el conflicte. 

Segons han explicat les organitzacions sindicals, els representants de la Conselleria d'Hisenda s'han compromés a "agilitar el pagament" de les factures pendents, per tal que Raspeig pague el salari del mes de maig durant la primera setmana de juliol. A més, han afegit que els representants del departament que encapçala Vicent Soler han convocat els sindicats a una reunió el 17 de juliol per a buscar alternatives de solució al pagament i liquidacions del mes de juny. 

A principis de mes, el Consell en funcions va acordar excloure l'empresa Raspeig del concurs per a contractar el servei de neteja dels centres educatius públics valencians del pròxim curs. 

Les mobilitzacions del personal de neteja de les empreses Limpiezas Raspeig i Netalia per impagaments i retards en les nòmines s'han intensificat en els últims mesos i han esdevingut en tot un conflicte laboral. Especialment tensos van ser els episodis registrats entre febrer i abril, quan convocaren vagues indefinides com a protesta.

També et pot interessar

stats