CCOO reclama l’augment dels ingressos per a garantir la sostenibilitat de les pensions

El sindicat també demana canvis en la reforma laboral per a recuperar els drets laborals perduts durant la crisi econòmica.

Arturo León en 'À Punt NTC Matí'
Arturo León en 'À Punt NTC Matí'

S’han de recuperar els drets laborals perduts durant la crisi econòmica i, per això, calen canvis en la reforma laboral. És el que pensa CCOO i per aquest motiu tenen previst un calendari de mobilitzacions. El primer de tots, un gran acte sindical aquest 8 de febrer. Així ho ha expressat el seu secretari general a la Comunitat Valenciana, Arturo León, en À Punt NTC Matí.

Entre les demandes del sindicat en aquest àmbit destaquen que torne la prevalença del conveni sectorial per damunt del d’empresa, que el conveni col·lectiu no perda vigència en la transició entre la fi d’un i la l’aprovació del següent, o que es reforme l’article 42 sobre la subcontractació, que assenyala que obri la porta als salaris indignes, fent referència al cas de les cambreres de pis.

Sobre la temporalitat laboral, León ha alertat que a la Comunitat Valenciana els treballadors i treballadores fan al voltant de 400.000 hores extraordinàries. Amb eixes xifres, es podria donar faena a temps complet a 33.000 persones. I ha alertat de l’elevada temporalitat, per damunt del 30%, ja que a la Comunitat Valenciana el 90% dels contractes que es fan són d’una setmana o menys.

Garantir la sostenibilitat del sistema de pensions

L’altra punta de llança de les mobilitzacions sindicals són les pensions. Segons el secretari general de CCOO PV, la millor fórmula per a garantir-les és en el marc del pacte de Toledo. A més, Arturo León ha reclamat l’augment dels ingressos per a assegurar el futur i la sostenibilitat del sistema. Una de les estratègies per a aconseguir-ho, segons ha indicat, seria una reforma fiscal en profunditat.

Sobre les parades dels treballadors i treballadores de Ferrocarrils de la Generalitat, León ha anunciat que continuaran les parades fins que s’arribe a un acord entre la plantilla i el govern. Pel que fa al futur de la planta de Ford a Almussafes, el secretari general de CCOO PV ha assenyalat que espera que es conserven els llocs de treball i que els reptes es troben en l’adaptació del model cap al cotxe elèctric i la digitalització.

També et pot interessar

stats