CCOO PV demana deixar el valencià fora de la confrontació política

El sindicat veu "amb preocupació" el creixement "d'una forta crispació" al voltant de la llengua.

Reunió Permanent del Consell Social de les Llengües
Reunió Permanent del Consell Social de les Llengües

Comissions Obreres del País Valencià ha reclamat que s’avance en els drets lingüístics en tots els àmbits de l'administració de la Comunitat Valenciana i ha demanat que el valencià "quede fora de la confrontació política".

El sindicat ha expressat que veu "amb preocupació" el creixement "d'una forta crispació política" al voltant de la llengua, "promoguda pels partits i les associacions polítiques de dreta i extrema dreta”. A més, ha afegit que aquests pretenen fer del valencià “un motiu de confrontació en lloc d'un valor i una riquesa pròpia del poble".

En aquest sentit, CCOO PV considera "particularment perjudicials" les campanyes contra la llei de plurilingüisme en el sistema educatiu i "els molts obstacles" a l'aprovació de la nova llei de funció pública i la seua aportació quant a l'establiment del requisit lingüístic.

Així mateix, ha destacat que l'informe de desembre de 2019 del Consell d'Europa sobre la protecció de llengües minoritàries a Espanya va advertir la Comunitat Valenciana que el valencià "està en una situació preocupant, sobretot en el marc de l'administració de l'Estat i el sistema judicial".

Segons CCOO, "els drets lingüístics han de quedar fora d'arguments i d'iniciatives basades en el recompte de vots".

També et pot interessar

stats