CCOO exigirà que siga Ford qui es faça càrrec del cost de l’ERTO i no els treballadors

El portaveu José Miguel Arocas critica en 'À Punt NTC' que la plantilla s'assabente del futur de la planta pels mitjans de comunicació.

El sindicat traslladarà l'exigència aquesta vesprada durant la reunió del comité d'empresa de Ford Almussafes
El sindicat traslladarà l'exigència aquesta vesprada durant la reunió del comité d'empresa de Ford Almussafes / Europa Press

Comissions Obreres (CCOO) demana que, el cost de l'Expedient Temporal de Regulació d'Ocupació (ERTO) de la planta de Ford a Almussafes, l'assumisca la multinacional i no la plantilla.

El sindicat traslladarà l'exigència aquesta vesprada durant la reunió del comitè d'empresa de Ford Almussafes, que començarà a les 14.30 hores. Es tracta de la primera que es convoca després de la mantinguda a Colònia (Alemanya) entre l'empresa i els presidents dels comitès de totes les factories, entre els quals també es trobava el president del comitè d’empresa de la Ford d’Almussafes, Carlos Faubel. 

En declaracions a À Punt NTC, el portaveu de CCOO, José Miguel Arocas, ha qualificat de "lamentable" que la plantilla s'haja d'assabentar del futur de Ford Almussafes pels mitjans de comunicació. Arocas assegura que la incertesa és major en aquest moment, ja que “ara cal presentar un pla als accionistes i que aquests li donen el vistiplau, i després caldrà aplicar aquestes mesures”. I continuava: “Açò és com si tingueren una espasa i estiguérem esperant a veure què ens tallen: la mà, mig braç o el braç sencer”.

La reunió d'UGT no aclareix la incertesa

Representants d'UGT en Ford Almussafes s'han reunit aquest matí amb els seus companys de sindicat de les empreses auxiliars de la factoria per a tractar les conclusions extretes de la reunió de Colònia. 

El secretari general de la Federació d’Industria d’UGT del País Valencià, Daniel Argente, ha compartit amb À Punt NTC la intenció del comité de determinar “les accions de futur” i “la repercussió real al polígon industrial de Ford”, després de la reunió a la ciutat alemanya. Tot i això, Argente assegura que la reunió no ha aconseguit calmar la incertesa dels treballadors.

Faubel va anunciar fa poques setmanes que espera que l’empresa i els sindicats puguen arribar a acords per a afavorir tant els treballadors de la planta com els associats als proveïdors. 

També et pot interessar

stats