CCOO denunciarà la mort d'un treballador sense contracte a Alboraia a qui l'empresari no va auxiliar

L'operari va caure d'una bastida de 6 metres i va estar vora 45 minuts sense rebre assistència mèdica.

Hospital Clínic de València, on va ser traslladat l'operari
Hospital Clínic de València, on va ser traslladat l'operari / EuropaPress

El sindicat CCOO denunciarà davant la Inspecció de Treball i la Fiscalia el cas de la mort, divendres passat a Alboraia, d'un treballador "sense contracte de treball" i per una suposada "omissió d'auxili per part de l'empresari". L'home va morir a l'Hospital Clínic de València a causa de la perforació d'un pulmó, després de caure des de sis metres d'altura i d'haver estat vora 45 minuts sense rebre cap tipus d'atenció mèdica. L'empresari no va telefonar el 112 i deixaren la persona ferida en la porta de l'hospital sense facilitar cap tipus de dada.

Comisions Obreres manifesta una "repulsa total, vergonya i indignació davant fets d'aquesta naturalesa". "Que s'antepose la por a la sanció, per no tindre'l amb els papers en regla, a la vida del mateix treballador, ens ha de fer pensar en els valors que s'anteposen, en alguns casos, als de la mateixa vida dels treballadors i de les treballadores", manifesta en un comunicat.

"Els accidents (prossegueix l'organització sindical), no haurien d'ocórrer si es compliren les mesures preventives (en aquest cas no disposava de l'arnés de seguretat que podia haver evitat la caiguda en altura), però el tracte que se li ha donat és allò més inconcebible i menyspreable que pot fer un ésser humà; l'omissió de l'actuació ràpida en l'ajuda escapa als adjectius per a qualificar aquesta actitud".

També et pot interessar

stats