CCOO denuncia que Sanitat manté la discriminació retributiva d'embarassades o lactants

Assenyala que les desigualtats es van detectar en 2016 però no s'ha implementat cap mesura correctora.

CCOO denuncia que Sanitat manté la discriminació retributiva d\'embarassades o lactants
CCOO denuncia que Sanitat manté la discriminació retributiva d'embarassades o lactants

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris de CCOO a la Comunitat Valenciana ha denunciat que la Conselleria de Sanitat “manté la discriminació retributiva de les treballadores embarassades o lactants amb ingressos més baixos”. En aquest sentit, el sindicat ha assenyalat que les desigualtats es van detectar en 2016 però que “no s'ha implementat cap mesura correctora”.

De fet, COOO subratlla que el departament dirigit per Ana Barceló va ser un dels primers organismes de la Generalitat en negociar un pla d'igualtat, però lamenta que “ha servit de poc a les treballadores”. Segons el comunicat que ha emés l'organització, no s'han desenvolupat les mesures necessàries per a solucionar les situacions de discriminació i bretxa salarial ni s'ha previst una partida pressupostària per al 2019.

Així, el sindicat també ha denunciat que una gran part del personal administratiu, majoritàriament dones, té contractes en categories inferiors a les funcions que realitzen i, per tant, les retribucions no es corresponen amb les responsabilitats que assumeixen.

També et pot interessar

stats