Els sindicats denuncien que continuen les errades després de l'última adjudicació de personal docent

UGT ha presentat una reclamació perquè un dels seus afiliats ha rebut una adjudicació d'ofici, sense tindre en compte les seues peticions

Façana de la Conselleria d'Educació
Façana de la Conselleria d'Educació / À Punt NTC

Els sindicats Comisions Obreres del País Valencià (CCOOPV), el Sindicat de treballadors i treballadores de l'ensenyament del País Valencià (STE-PV) i UGT han denunciat errades persistents després de l'última adjudicació de personal docent de la Conselleria d'Educació.

CCOO ha explicat que en cas de persistir aquesta situació, el curs escolar no podria iniciar-se l’11 de setembre "amb tot el professorat necessari i amb normalitat". L’afiliació del sindicat ha advertit que en el cas del cos de mestres falten vacants com en l’anterior llistat; tampoc no hi ha llocs previstos en l’acord de plantilles i del pla d’actuació per la millora (PAM) i també s’ha detectat l’oferta de places inexistents als centres. 

Pel que fa al funcionariat de secundària, l’organització sindical assegura que com a mínim 45 persones han rebut una adjudicació d’ofici, sense tindre en compte les seues peticions. En aquesta línia, des d'UGT han presentat una reclamació aquest dissabte al matí perquè una persona d'aquesta quarantena d'afectats és un dels seus afiliats. A l'home, que havia marcat València com a província prioritària i especificat un total de catorze centres, li han adjudicat una plaça a Benidorm (Marina Baixa).

CCOO emfasitza que aquesta errada persisteix en el temps, com també ho fan altres referents al funcionariat de carrera amb destinació provisional sense adjudicar. Aquestes persones tenen prioritat sobre altres adjudicades, la qual cosa pot provocar un "efecte dòmino" sobre la resta del llistat de les seues respectives especialitats.

Des del sindicat consideren que, malgrat haver hagut un nou procediment d’adjudicació, no s’han esmenat errades que poden generar "una allau de reclamacions amb resolucions difícils".

També et pot interessar

stats