CCOO denuncia que el 90% dels contractes del 2019 són temporals

El sindicat assegura que les dades mostren un mercat laboral cíclic i precari, “marcat per l’estacionalitat”.

CCOO denuncia que el 90% dels contractes del 2019 són temporals
CCOO denuncia que el 90% dels contractes del 2019 són temporals

Comissions Obreres denuncia que el 90% dels contactes durant el 2019 a la Comunitat Valenciana van ser temporals i més de la meitat del total van tindre una duració igual o inferior a un mes. En concret, apunten que la reducció de l’atur es va produir de manera més accentuada en les campanyes d’estiu i de Nadal, “majoritàriament entre els homes” i sobretot en el sector serveis.

El sindicat ha assegurat que aquestes dades mostren un mercat laboral cíclic, “marcat per l’estacionalitat” i que continua precaritzant-se. “És important que puguem anar trencant els cicles per a generar estabilitat en l’economia i en el món laboral, i acabar amb l’empobriment generalitzat de les persones que treballen”, ha afirmat la secretària d’Ocupació i Formació, Ana García Alcolea.

D’altra banda, CCOO PV ha criticat que l’excessiu nombre de contractes signats comporta “un frau en la contractació”, tant en la modalitat utilitzada com en la jornada aplicada o, a vegades, fins i tot en l’absència de contractació.

També et pot interessar

stats