CCOO demana als governs que posen en primera línia la desocupació de les persones joves

El sindicat reivindica l’augment del salari mínim i posar fi a les situacions de feblesa, com ara les que pateixen les dones.

Ana Belén Montero en 'À Punt NTC Matí'
Ana Belén Montero en 'À Punt NTC Matí'

L’atur de les persones joves triplica la taxa general, una situació sobre la qual ha parat atenció CCOO en un informe. La seua secretària general de Joventut i Política Social, Ana Belén Montero, ha demanat en À Punt NTC Matí als governs que posen en primera línia de les seues polítiques aquest problema. “Tenim una de les generacions millor formades, que se n’han d’anar fora per a poder treballar, cosa que no es pot permetre”, ha assenyalat.

Ana Belén Montero ha reivindicat l’augment del salari mínim interprofessional. “Hem signat un acord marc que el situa en mil euros en catorze pagues anuals", una mesura que Montero pensa que s'hauria de generalitzar a tot Espanya. En aquest sentit, la representant de CCOO ha alertat dels treballadors que tot i tindre faena, viuen en situació de pobresa. També dels joves que no es poden emancipar per manca de recursos.

“A la Comunitat Valenciana, la taxa d’emancipació és el 18%, molt per sota d’altres països de la Unió Europea”, ha assegurat. En aquest sentit, la secretària general de Joventut i Política Social de CCOO ha demanat més polítiques per a garantir l’accés a l’habitatge i el canvi del model productiu; també mesures que afavorisquen la incorporació al mercat laboral dels sectors més desafavorits. “Ser jove i dona et situa a hores d’ara en una situació de veritable feblesa”, ha assegurat.

També et pot interessar

stats