CCOO convoca mobilitzacions en l'atenció primària

Els sanitaris es concentraran a partir del dia 13 per a exigir una revisió del model, més finançament i més plantilla.

CCOO convoca mobilitzacions en l'atenció primària
CCOO convoca mobilitzacions en l'atenció primària

La Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris, FSS CCOO-PV, ha convocat concentracions durant el mes d'octubre per a reclamar la revisió del model d'atenció primària i un increment de la plantilla estructural.

El dia 13 d'octubre, les concentracions seran en centres d'atenció primària i en centres de treball de Salut Pública; el dia 20, en centres d'atenció especialitzada i en hospitals. El dia 29 d'octubre s'uniran a les mobilitzacions europees en defensa dels serveis públics de salut.

Entre les reivindicacions dels convocants hi ha l'increment del finançament del sistema sanitari públic, fins a assolir el 7,2% del PIB. També hi ha l'augment de la despesa en l'atenció primària fins a situar-la en el 25% del total. FSS CCOO-PV considera que, per a l'enfortiment de la sanitat pública valenciana, cal més personal en el conjunt del sistema.

El sindicat s'oposa al reial decret llei 29/2020, pel qual "de forma unilateral s'imposa la mobilitat geogràfica i funcional a tot el personal sanitari, sense negociació", segons han afirmat. A més, en CCOO s'han mostrat contraris a una possible congelació salarial i han reivindicat que "és el moment de reconéixer el personal sanitari tota la dedicació i l'esforç que han demostrat durant la pandèmia".

També et pot interessar

stats