Els cavalls tornen a pasturar a les muntanyes de la Ribera Alta 70 anys després

Un ramader càntabre, Rubén Llata, ha portat a Tous el seu ramat fugint dels atacs dels llops

Els cavalls tornen a la Ribera Alta
07 de juny 2021 - 20:36

Enmig de les muntanyes de Tous (Ribera Alta) pastura en llibertat un ramat de més de 200 cavalls salvatges originaris de Cantàbria, que el seu propietari, Rubén Llata, ha decidit portar fins a la Comunitat Valenciana per a fugir dels atacs dels llops, que ja havien causat diverses baixes.

El veïnat ha acollit Rubén i els cavalls de bona gana, i els animals sembla que s’han adaptat bé a la muntanya mediterrània, però Llata ha patit el robatori de dos egües, fet que ja investiga la Guàrdia Civil gràcies a un vídeo del furt que s’ha trobat a les xarxes socials. 

Llata ha explicat a À Punt que ha transportat fins a terres valencianes vora 200 animals, entre cavalls i alguns burros, en camions. Actualment el ramat compta, a més, amb 50 poltres joves, molts dels quals nascuts ja a les muntanyes de la Ribera Alta, on han trobat tranquil·litat i una pastura bastant diferent a la de les muntanyes del nord de la Península.

Per això, el seu propietàri es mostra molt agraït a l'Ajuntament de Tous i al veïnat per l'acollida que ha rebut, però demana amb insistència que no destorben els animals ni els donen menjar perquè puguen moure's en estat salvatge. 

Feia més de 70 anys que no hi havia ramats d'equins en estes muntanyes. La ramaderia extensiva d'estos animals va ser una pràctica habitual en la geografia valenciana fins ben entrat el segle XX. Ara els cavalls han tornat a la Ribera Alta per a pasturar en llibertat. 

També et pot interessar

stats