Cavadas li extirpa a un xiquet africà un tumor craniofacial de grans dimensions

El doctor assegura que el menor va arribar a València "malnodrit, molt feble i amb un problema de coagulació”.

El cirurgià valencià Pedro Cavadas amb el pacient
El cirurgià valencià Pedro Cavadas amb el pacient / Kai Fösterling (Efe).

El cirurgià valencià Pedro Cavadas ha extirpat a un xiquet africà de deu anys un tumor craniofacial no maligne que formava una massa més gran que el seu cap. Segons ha assegurat, en cas de no ser intervingut, li hauria causat "una mort en molt males condicions i relativament prompte".

És un dels tumors "més grans que hem intervingut", ha assegurat el doctor, qui ha assenyalat que el menor va arribar a València "malnudrit, molt feble i amb un problema de coagulació que li feia sagnar en cada cura".

El cas va arribar a la Fundació Cavadas a través d'una entitat que té una clínica al Congo i no podia abordar una intervenció tan complexa, ja que el tumor li impedia veure i parlar.

Durant la primera intervenció, que va durar prop de deu hores, se li va llevar tot el maxil·lar, la zona entre les òrbites oculars, el paladar i una part de l'interior de la boca, que va ser reconstruïda després d'extirpar el tumor.

La segona cirurgia, també de prop de deu hores de duració, es va centrar a fer la part intracranial, per a llevar una part del crani i reconstruir-li'l amb part de les seues pròpies costelles.

També et pot interessar

stats