El cava valencià, a favor de distingir quatre regions productores a Espanya sempre que no se’n privilegie cap

Els productors valencians preveuen vendre 9 milions de botelles en la campanya de Nadal.

VÍDEO | El cava valencià, a favor de distingir quatre regions productores a Espanya sempre que no se’n privilegie cap

El sector del cava valencià veu amb bons ulls la proposta del Consell Regulador de dividir l’estat en quatre territoris i segmentar la producció segons la qualitat, això sí, sempre que no privilegie unes regions sobre altres. Els productors valencians, què s’han reunit a Requena per a valorar la proposta, entenen que aquesta nou escenari facilitarà segmentar la producció segons la qualitat, ja que s’afegirà un cava premium

De la reunió també han transcendit el balanç comercial provisional de 2019. Enguany les vendes de cava valencià estan sent majors que l’any passat i el sector espera confirmar les bones perspectives en la campanya de Nadal. Ja han venut el 40% dels 9 milions de botelles que tenien previst comercialitzar. 

Si es confirma, la bona tendència permetria el sector superar la campanya de l’any passat, segons ha explicat el president de l’Associació d’Elaboradors de Cava, Emilio Expósito. “Portem l’any moderat en vendes, però progressiu, i esperem que la campanya de Nadal confirme la bona línia que duem”, ha dit Expósito en la ràdio d’À Punt.

També et pot interessar

stats