La causa contra Castedo i Alperi arriba a l'Audiència d'Alacant

S'investiguen les presumptes irregularitats en el disseny del PGOU de la ciutat.

Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo
Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo

L'Audiència Provincial d'Alacant ha rebut aquest dijous el sumari sobre les possibles irregularitats en el disseny del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat d’Alacant, per les quals estan acusats els exalcaldes del PP Sonia Castedo i Luis Díaz Alperi, l'empresari Enrique Ortiz i sis acusats més.

 

Ara el registre de la institució procedirà a assignar data a aquesta causa, que va començar a investigar fa vora una dècada una de les seues seccions penals.

La Fiscalia Anticorrupció reclama provisionalment deu anys de presó per  Castedo i deu anys i dos mesos per a Díaz Alperi per haver afavorit, presumptament, l'empresari Enrique Ortiz en el disseny del nou PGOU de la ciutat d'Alacant.

En aquest sentit, el ministeri públic els acusa de delictes continuats de revelació d'informació privilegiada, suborn, prevaricació i tràfic d'influències, i reclama per al promotor huit anys de presó.

Segons el fiscal, Felipe Briones, els exalcaldes van acceptar entre el 2008 i el 2010 diverses donacions d'Ortiz a canvi d'afavorir els seus interessos en el nou planejament urbanístic, i li van facilitar dades quan encara eren confidencials.

El jutge titular del jutjat d'instrucció 5 d'Alacant, Manrique Tejada, va obrir judici oral el passat mes de febrer contra els nou processats i va fixar per a ells una fiança civil conjunta d'1,3 milions d'euros. 

A la banqueta dels acusats s'asseuran també un germà de Castedo, el seu soci en un bufet d'advocats; Javier Gutiérrez, un germà d'Ortiz, i els empresaris Pau Rico, Ramón Salvador Águeda i Santiago Bernáldez.

També et pot interessar

stats