Cau a la Vila Joiosa un grup criminal que extorsionava propietaris de cases vacacionals després d'ocupar-les

Els sis detinguts demanaven fins a 14.000 euros per a anar-se'n de les cases

Un vehicle i un agent de la Policia Nacional
Un vehicle i un agent de la Policia Nacional / Policia Nacional

La Guàrdia Civil ha detingut sis persones com a presumptes membres d'un grup criminal que presumptament estafava i extorsionava propietaris d'immobles per a llogar per a una curta estada a la Vila Joiosa. Els demanaven fins a 14.000 euros per a deixar les cases una vegada hi accedien, després de fer-se passar per famílies interessades a estar uns dies de vacances.

La banda va aconseguir apropiar-se de fins a 62.000 euros després de, presumptament, amenaçar els amos a no abandonar les cases vacacionals. El grup fixava una quota de 14.000 euros per a anar-se'n i, d'aquesta manera, extorsionava els amos.

Als arrestats se'ls imputen delictes d'estafa, apropiació indeguda, extorsió, danys i pertinença a grup criminal. Tots han sigut posats a disposició del jutjat d'instrucció 2 de la Vila Joiosa, que ha decretat l'ingrés en presó de quatre dels principals membres de la banda, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

L'operació Talaies es va iniciar quan els agents van tindre constància que els hostes d'una casa vacacional extorsionaven una persona, la propietat de la qual havien ocupat, i li demanaven 14.000 euros per a anar-se'n.

Durant la investigació, els agents van comprovar que no es tractava d'un fet aïllat, sinó d'una trama, ja que el grup presumptament localitzava cases per a llogar per a una curta estada de tipus vacacional i contactava amb els propietaris fent-se passar per una família interessada a passar-hi un cap de setmana o diversos dies.

Una vegada ocupaven l'habitatge, suposadament es negaven a anar-se'n i tampoc volien abonar cap import per l'ús. Llavors amenaçaven els propietaris a canvi de xifres "molt elevades". Els deien que, si pagaven, se n'anirien i sa casa no patiria desperfectes.

Per a fer-los veure que les amenaces anaven de veres, en presència dels propietaris, els membres de la banda colpejaven i destrossaven el mobiliari. No obstant això, malgrat que els propietaris accedien a l'extorsió, els presumptes autors dels fets no se n'anaven.

La considerada líder de la banda era qui contactava amb els propietaris i rebia les claus. La dona feia un contracte verbal i, posteriorment, quan arribava el moment de deixar l'habitatge, al·legava que l'havia llogat temporalment. Era llavors quan començava el torn del marit, un dels principals encarregats de, presumptament, materialitzar les amenaces i extorsions.

Les cases usurpades eren ocupades de manera constant pels membres del grup que, al seu torn, les cedien a altres familiars, per a garantir-se així que sempre hi haguera gent a les cases i evitar ser desallotjats.

També et pot interessar

stats