Cau una xarxa que traficava amb fàrmacs de Malàisia per a la disfunció erèctil

Hi ha 47 detinguts, alguns a València i Alacant, 57 webs bloquejades i s’han intervingut 500.000 euros en efectiu.

Aquests fàrmacs procedents de Malàisia, ingerits sense supervisió mèdica, poden provocar problemes per a la salut
Aquests fàrmacs procedents de Malàisia, ingerits sense supervisió mèdica, poden provocar problemes per a la salut / CNP

La Guàrdia Civil, la Policia Nacional i l’Agència Tributària han detingut 47 persones, algunes d’elles a les províncies d’Alacant i València, implicades en una xarxa de tràfic il·legal de medicaments. Els introduïen a Europa com a complements alimentosos o plantes naturals al cent per cent amb qualitats vigoritzants, però en realitat eren fàrmacs per a la disfunció erèctil. Es tractava de potents fàrmacs, com el tadalafil i el sildenafil, que són vasodilatadors destinats al tractament de la disfunció erèctil.

Més de 400 agents dels tres cossos, coordinats pel Jutjat d’Instrucció número 8 d’Alacant, han participat en una operació que s’ha desplegat a quinze províncies i que ha culminat amb la detenció del cap a Dubai, un espanyol que dirigia l’organització des d’allí.

Als detinguts se’ls imputen delictes contra la salut pública, pertinença a organització criminal, estafa, contraban i blanqueig de capitals. A més d’aquests arrests, s’han bloquejat 57 web i 39 comptes bancaris i intervingut 500.000 euros en efectiu.

Medicaments perillosos per a la salut

Aquests fàrmacs procedents de Malàisia, ingerits sense supervisió mèdica, poden provocar infart de miocardi, angina inestable, arrítmia ventricular, palpitacions, taquicàrdies, accident del cervell vascular i, fins i tot, mort sobtada, com han informat aquest dimarts els cossos de seguretat.

La xarxa eren plenament conscient de la perillositat dels medicaments, però no els van importar ni les queixes dels clients ni les contínues retirades del mercat dels seus productes. Per contra, canviaven els noms comercials i els empaquetatges, però continuaven subministrant el mateix producte perillós a herbolaris, sex-shops i gimnasos i, fins i tot, per internet.

També et pot interessar

stats