Cau una xarxa de prostitució amb huit detinguts, un d’ells a Vinaròs

Les víctimes eren obligades, sota amenaces i coaccions, a exercir la prostitució a Cantàbria per a fer front al deute contret per les despeses del viatge.

Un agent de la Policia Nacional, en una imatge d’arxiu
Un agent de la Policia Nacional, en una imatge d’arxiu / Europa Press

La Policia Nacional ha desmantellat a Cantàbria una xarxa dedicada al tràfic i explotació sexual de dones procedents de Colòmbia. En l’operació s’ha detingut huit persones, una d’elles a Vinaròs, i s’ha alliberat tres dones.

La investigació es va iniciar arran d’una denúncia telefònica al servei d’atenció a les víctimes de tràfic de persones de la Policia Nacional, que delatava actuacions criminals en dos pisos de cites situats a Santander i Torrelavega. Segons la Policia, es tracta d’un clan familiar que es dedicava a captar dones en situació de gran vulnerabilitat i extrema necessitat per a, amb falses promeses laborals, traslladar-les des de Colòmbia fins a Espanya on finalment eren obligades a prostituir-se.

El dispositiu va constatar que l’organització tenia una estructura molt definida, liderada per una dona que dirigia tota la xarxa des del municipi de Torrelavega. En el següent nivell es trobaven els dos fills, que s’encarregaven del trasllat de les dones a Cantàbria, el control dels pisos de cites i de la gestió dels anuncis dels serveis sexuals en diversos portals d’internet.

Les víctimes eren obligades, sota amenaces i coaccions, a exercir la prostitució per a fer front al deute que havien contret per les despeses del viatge i que ascendia a més de 5.000 euros. A més, eren vigilades a través de càmeres instal·lades en els pisos i només podien eixir al carrer una hora al dia acompanyades per algun membre del grup.

Aquesta operació s’emmarca dins del pla de la Policia Nacional contra el tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual, que disposa de la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu electrònic trata@policia.es per a facilitar la col·laboració ciutadana. La telefonada és sempre anònima i confidencial i no queda reflectida en la factura telefònica.

També et pot interessar

stats