Cau una xarxa de finlandesos acusada de blanquejar 40 milions amb webs de prostitució

S’han detingut sis persones, una d’elles a Torrevella i dues a Marbella, en un operatiu simultani desenvolupat a Finlàndia, Malta i Romania.

S’ha detingut sis persones, una d’elles a Torrevella i dues a Marbella
S’ha detingut sis persones, una d’elles a Torrevella i dues a Marbella / CNP

La Policia Nacional ha dut a terme una macrooperació en la qual ha desmantellat una xarxa criminal de ciutadans finlandesos que es va establir a Marbella i Torrevella per a blanquejar 40 milions d’euros a través de 16 pàgines web de prostitució per a països nòrdics, que havien sigut obertes als EUA.

S’ha detingut sis persones, una d’elles a Torrevella i dues a Marbella, en un operatiu simultani desenvolupat a Finlàndia, Malta i Romania. Cinc dels sis detinguts han ingressat a la presó i tots han sigut posats a la disposició del jutjat 4 de Torrevella. El líder, detingut a Romania, és un finlandés d’uns 60 anys que ja va ser arrestat al seu país d’origen amb anterioritat.

L’organització desarticulada va activar el 2016 les webs on publicitaven les víctimes, amb anuncis principalment orientats per a clients a Finlàndia i Suècia, països on el proxenetisme està penat i no existeix la prostitució de forma generalitzada. S’oferien per Internet pàgines amb passarel·les de pagament tant per al client (amb un cost de 20 euros) com per a la persona que s’anuncia (amb abonament previ d’uns 70 euros de mitjana).

Tributaven en la hisenda espanyola els seus beneficis

Francisco García, cap contra el Blanqueig a Alacant, ha explicat que aquesta operació “ha suposat un màster en investigació patrimonial”, en detallar les societats pantalla creades en una quinzena de països per l’organització criminal, que tenia la peculiaritat que tributaven en la Hisenda espanyola els seus beneficis, en alguns casos fent-los passar per legals. 

També et pot interessar