Cau una xarxa d'explotació sexual a València i Múrcia

La Policia Nacional ha alliberat catorze dones que eren obligades a prostituir-se en una mateixa habitació i en condicions insalubres

Agents del Cos Nacional de Policia
Agents del Cos Nacional de Policia / Europa Press

La Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Nacional de l'Equador, ha alliberat catorze dones obligades a prostituir-se en una mateixa habitació i en condicions insalubres. Així mateix, han sigut detingudes nou persones a València i Múrcia, sis de les quals ja han ingressat en presó provisional. La recerca policial ha comptat amb la col·laboració de l'ONG OUR Rescue.

Els integrants de l'organització captaven les víctimes als seus països d'origen —Colòmbia i l'Equador— aprofitant una situació precària, després d'enganyar-les amb la promesa de vindre a Espanya per a treballar en la cura de persones majors, segons ha informat la Policia Nacional.

Una vegada arribaven a Espanya, eren obligades a exercir la prostitució, havien d'estar disponibles les 24 hores del dia i també lliurar als implicats una gran part de l'import econòmic obtingut amb els serveis sexuals.

A més, en arribar a Madrid, els detinguts les traslladaven a la ciutat de València i, si es resistien a sotmetre's a les exigències que els imposaven, eren traslladades a una altra casa situada en la localitat murciana de Molina de Segura com a castic per a separar-les d'altres companyes. En esta localitat les forçaven també a exercir la prostitució en circumstàncies molt precàries.

Totes les dones es trobaven amuntegades en una habitació de xicotetes dimensions; de fet, van arribar a coincidir-ne fins a onze, on eren explotades en condicions extremadament insalubres. A penes els canviaven els llençols on eren obligades a mantindre relacions sexuals una vegada a la setmana, i els agents han constatat l'existència de panderoles per tota l'habitació i, fins i tot, en el menjar.

La recerca ha culminat amb l'alliberament de les catorze víctimes d'explotació sexual a València i Molina de Segura i amb nou detinguts —cinc a València i quatre a Múrcia— pels delictes de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, contra la salut pública, relatius a la prostitució, afavoriment de la immigració il·legal i pertinença a organització criminal.

A més, l'operatiu policial ha posat al descobert un laboratori per a la producció, adulteració i extracció de cocaïna. S'han realitzat vuit entrades i registres —sis a València i dos a Múrcia— i s'han intervingut 7.000 euros en efectiu, cocaïna, diversos telèfons mòbils i documentació relacionada amb la recerca.

També et pot interessar

stats