Cau una banda de narcos liderada per una dona de 79 anys

Introduïen cocaïna a Espanya utilitzant una empresa legal dedicada a la importació de pedra coral·lina de la República Dominicana

Moment de la detenció d'un dels integrants de la banda
Moment de la detenció d'un dels integrants de la banda / Efe

La Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Policia de Portugal han desarticulat una banda de narcotraficants, liderada per una dona de 79 anys, que introduïa cocaïna a Espanya utilitzant una empresa legal dedicada a la importació de pedra coral·lina de la República Dominicana.

En aquesta operació conjunta, les forces de seguretat han detingut, a banda de la líder del grup, dos homes més de 26 i 60 anys d'Alacant i Girona. Se'ls acusa de cometre presumptament d'un delicte de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

Aquest grup recorria diferents punts d'Espanya, especialment Andalusia, buscant finançament per a la seua activitat criminal relacionada amb el tràfic de cocaïna procedent de Sud-amèrica.

Aquests contactes per a obtindre recursos econòmics els mantenien amb altres grups de narcotraficants, la qual cosa va resultar cridaner als investigadors ja que no és usual entre les organitzacions criminals.

Els tres membres de la banda operaven sota l'aparença de la legalitat que els proporcionava una empresa que havien constituït amb seu fiscal i social en una localitat del nord de Portugal.

El finançament dels altres narcotraficants s'encaminava a sufragar les despeses legals que originava l'empresa "pantalla", derivades de la importació del producte legal, que era pedra coral·lina procedent de la República Dominicana. Aquest material era transportat en contenidors en el xassís dels quals viatjava oculta la cocaïna.

Els investigadors van inspeccionar la seu de l'empresa, a Portugal, quan un dels contenidors importats havia sigut depositat allí.

La inspecció va permetre descobrir que l'estructura del contenidor havia sigut modificada realitzant un forat rectangular, amb eines de tall d'alta professionalitat, per a ocultar la cocaïna.

Els agents van escorcollar el domicili on residien en eixe moment els tres integrants del grup i van descobrir una bossa d'esports que contenia uns blocs cilíndrics que pesaven 15 quilograms dins dels quals amagaven la cocaïna.

El grup estava liderat per la dona que, a més, era el cap visible i propietària de l'empresa creada com a pantalla per a la qual realitzava els tràmits d'importació i gestió mercantil.

Un altre dels integrants era el manipulador de les eines i l'encarregat de l'extracció de la droga del contenidor. Un altre home realitzava gestions de coordinació i fiscalització de les seues activitats.

La investigació sobre les activitats d'aquesta organització continua oberta i no es descarten noves detencions.

També et pot interessar

stats