Cau una banda de narcos que importava metamfetamina pura en blocs de marbre a Novelda

La investigació ha permés la detenció de cinc persones i ha confiscat 752 quilos de l'estupefaent.

Imatge de portada: captura de pantalla del vídeo de l'operació policial
03 de març 2020 - 12:38

Una operació conjunta entre la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i l'Agència Tributària ha desmantellat una organització de narcotraficants que importava metamfetamina oculta en blocs de marbre des de Mèxic a Novelda (Vinalopó Mitjà). 

Els agents han detingut cinc persones i han intervingut 752 quilos de l'estupefaent en estat pur que l'organització havia ocultat foradant la pedra i segellant la cavitat amb una solució de resina que imitava el marbre. És la confiscació més gran d'aquestes característiques que s'ha fet a Espanya. 

La investigació es va iniciar el passat mes d'agost passat, quan els agents van detectar que una xicoteta companyia de Novelda havia començat a importar blocs de marbre de gran grandària des de Mèxic a través del port de València, sense comptar amb la infraestructura necessària per a fer-ho. Aquest i altres indicis els feren sospitar que es tractava d'una empresa pantalla.

A mitjan octubre la firma va importar al port de València quatre contenidors marítims amb sis grans blocs de marbre en l'interior. La inspecció i el seguiment d'aquest carregament va permetre els investigadors detectar estranyes marques en una de les peces, per a amargar la droga, i comprovar que l'organització la soterrava, amb l'objectiu d'amargar-la, en una pedrera de la Romana. Dins s'ocultaven 43 envasos de PVC que contenien la substància estupefaent.

Poc temps després, funcionaris de vigilància duanera van localitzar una nova sèrie de cinc contenidors, importats per la mercantil investigada, al port de València. Contenien huit blocs de marbre que amagaven altres 32 cilindres de PVC amb 400 quilos de metamfetamina. 

Fruit dels registres domiciliaris practicats en l'operació 'Forat' els agents van intervindre 150.000 euros en efectiu, cinc armes de foc, nombrosos terminals telefònics i abundant documentació. També han bloquejat 19 immobles, 14 vehicles i 7 comptes bancaris presumptament vinculats amb l'organització. 

També et pot interessar

stats