Cau una banda que falsificava documents d'estrangers per a empreses agrícoles

La Policia Nacional ha practicat arrests a Algemesí, Almenara, Alzira i Nules

Imatge d'arxiu d'un camp de taronges
Imatge d'arxiu d'un camp de taronges / À Punt NTC

La Policia Nacional ha detingut 23 persones membres d'una banda que falsificava cartes d'identitat de ciutadans de països de la Unió Europea per a vendre-les a estrangers de tercers països i documentar-los de manera fraudulenta a Espanya i així donar-los d'alta en empreses agrícoles.

L'operació policial, tot i que s'ha fet pública aquest diumenge, es va desplegar el passat 30 de novembre de manera simultània a Algemesí, Almenara, Alzira i Nules, on es van practicar arrests. A sis dels detinguts, a més, se'ls imputen els delictes de pertinença a organització criminal i contra els drets dels ciutadans estrangers.

Les investigacions per part de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de València, en col·laboració amb les Comissaries de Dénia i Benidorm, es van iniciar a finals de 2018.

Els agents han detectat més de 50 estrangers amb cartes d'identitat falses de la República Txeca, Bulgària, Romania, Lituània, que aconseguien assignacions de NIE i així poder regularitzar-se com a europeus de manera fraudulenta en oficines de documentació de Dénia, Benidorm, Alacant, Alcoi, Hellín i Iecla.

Els integrants d'aquesta organització tenien funcions diferenciades, ja que uns es dedicaven a captar els estrangers tant a Espanya com en altres països, uns altres en facilitaven les regularitzacions com a ciutadans comunitaris, i en un tercer nivell hi havia els intermediaris laborals, capatassos o caps de quadrilla, que incorporaven en les colles de treball en diferents empreses agrícoles estrangers amb documentació falsa.

Finalment, formaven també part de l'organització criminal els falsificadors, que fins al moment no s'han localitzat, per la qual cosa la policia continua amb les gestions de la investigació. Sis dels detinguts han passat a disposició judicial.

També et pot interessar