Cau una banda que explotava sexualment persones trans a València

Se'ls obligava a estar disponibles 24 hores i a consumir drogues de forma obligatòria

Vehicle de la Policia Nacional
Vehicle de la Policia Nacional / Europa Press

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal que actuava a Madrid i València explotant sexualment a persones trans a les quals obligaven a consumir substàncies estupefaents per a estar disponibles les 24 hores del dia. L'operatiu s'ha confiscat de potenciadors sexuals i anabolitzants.

Segons ha informat la Policia Nacional, l'operació ha desarticulat un entramat criminal que prostituïa les seues víctimes en clubs i ha permés l'alliberament de dues víctimes i una desena de detencions a les províncies de Madrid, València, Màlaga, Balears i Saragossa.

A més, la policial ha confiscat 18.715 euros, 6.605 dòlars, rellotges d'alta gamma i diverses quantitats de droga i potenciadors sexuals durant els registres duts a terme a Madrid i València.

La investigació policial es va iniciar l'agost de l'any passat amb una denúncia que posava als agents sobre la pista d'una organització criminal que es dedicava a l'explotació sexual a la Comunitat de Madrid i la Comunitat Valenciana.

L'entramat contactava amb les víctimes, que es trobaven a Espanya exercint la prostitució, per a oferir-los una suposada millora en les seues condicions de treball aprofitant la seua situació de vulnerabilitat. Quan acceptaven i començaven a treballar en algun dels clubs de l'organització, se'ls informava de les vertaderes condicions, que incloïen la disponibilitat 24 hores al dia i el consum obligatori de drogues.

A l'organització desarticulada, formada per ciutadans de diverses nacionalitats, hi havia un repartiment de papers ben definit per a aconseguir que les víctimes quedaren sota la seua influència, "sotmetent-les a un estricte sistema de multes econòmiques que en múltiples ocasions suposava realitzar serveis sexuals sense percebre cap quantitat", segons ha especificat la policia.

També et pot interessar

stats