Cau una banda experta en robatoris amb força que actuava en quinze municipis

La Guàrdia Civil deté onze homes que presumptament formaven l'entramat i el jutjat de Sagunt en decreta presó per a set

Dos agents de la Guàrdia Civil en un dels polígons en què actuava la banda
Dos agents de la Guàrdia Civil en un dels polígons en què actuava la banda / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de València ha detingut onze homes per robatoris amb força en diverses comarques del territori. Se'ls acusa de formar part d'un grup criminal molt actiu, al qual les autoritats atribueixen fins a quaranta colps, que estava especialitzat en robatoris violents. Els cometien quasi diàriament.

La banda ha actuat en una quinzena de municipis: Alaquàs, Albal, Aldaia, Alginet, Benetússer, Bétera, el Puig, Puçol, Riba-roja de Túria, Tavernes Blanques, Catarroja, Nàquera, Torrent, València i al Poble Nou de Benitatxell. Habitualment, se centraven en polígons industrials i comerços.

L'operatiu, batejat Final race, es va posar en marxa per l'alarma arran dels robatoris. Els investigadors de la Guàrdia Civil van descobrir que la selecció dels objectius que feia el grup criminal era definida pels diferents encàrrecs que rebien de tercers. Quan executaven els robatoris, ignoraven fins i tot aquella mercaderia que no els havia sigut encarregada per la dificultat que comportava vendre-la després en el mercat negre.

Una vegada que els suposats lladres havien decidit quan, on i què robar, sostreien, el mateix dia o la vespra, turismes, furgonetes o camions de xicotetes dimensions per a cometre els delictes. En acabant, els abandonaven o els calaven foc.

Per a assegurar l'èxit del robatori, estudiaven el terreny amb anterioritat. Els presumptes delinqüents se situaven en els llocs d'accés als polígons amb walkie-talkie per a avisar els companys si veien les forces de l'orde públic. Per a accedir dins de naus i comerços no dubtaven a fracturar els panys o fer butrons.

La Guàrdia Civil de València va realitzar escorcolls domiciliaris a Alboraia, Catarroja, Gandia, Montcada, i set més a València. Gràcies a les perquisicions policials detingueren onze homes, entre 22 i 51 anys, per més de quaranta delictes de robatori amb força, de vehicle de motor, encobriment i pertinença a organització criminal.

En els registres les forces de l'orde intervingueren un camió, diversos vehicles, un rifle d'aire comprimit, un Taser, 500 peces de roba, deu telèfons mòbils, diversos walkie-talkie, dos televisors, electrodomèstics, perfums, begudes alcohòliques i diferents eines utilitzades en els robatoris. Tot el confiscat té un valor de més de 200.000 euros.

El jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Sagunt s'ha fet càrrec de les diligències i ha decretat l'ingrés a la presó de set dels detinguts.

També et pot interessar

stats